Automatisk ringeanlæg

Funktioner, fjernstyring og udvidede muligheder

Ringeanlæg, kimeanlæg og ringemaskiner

Fuldautomatisk ringeanlæg, kimeanlæg og ringemaskiner med programmerbar elektronisk styring, styrepanel og fjernbetjening, motorværn, hovedafbryder og sikringer samt radiostyret ur.

Anlægget er udstyret med fuldautomatiske programmerbare ringe- og kimeområder samt automatiske valgfrie programmer, hvilket giver et optimalt antal af kombinationsmuligheder.

Betjeningspanelet kan monteres hvor som helst i kirken, mens selve styringen placeres i klokketårnet i afskærmet kasse, hvori automatik og hovedafbryder er placeret.

Ringemotor og bedeslagsmotor er forsynet med motorværn samt elektronisk overvågning, som sikrer, at klokken er i ro, inden næste funktion går i gang. Der vil aldrig være mere end en funktion i brug af gangen.

Automatisk ringeanlæg med fjernbetjening

Med fjernbetjeningen kan man fra et hvilket som helst sted på kirkegården starte automatisk ringning og afbryde, hvorefter bedeslag følger.

Med udvidet fjernbetjening kan man indlægge pauser mellem automatisk ringning og bedeslag.

Fjernbetjeningen gør det muligt for én mand alene at styre ringning og bedeslag, f.eks. ved begravelse, ligeledes kimningen ved bryllup mm.

Anlægget er forberedt for fuldautomatisk lugeåbning samt fuldautomatisk oplåsning og låsning af kirken. Anlægget kan programmeres til at tænde for lyset ved ringning i tårnrum eller spot på kirkegården ved fritstående klokkestabel.

Ønsker man at have en åben kirke i dagtimerne, er man således fritstillet og uafhængig af kirkens personale. Kommer man udenfor kirkens åbningstid, vil man stadig kunne åbne på traditionelsvis med nøgle.

Undgå stress – lad klokken ringe automatisk.

Lugeåbning og luger

I forbindelse med fuldautomatisk ringeanlæg, kimeanlæg og ringemaskiner kan lugeåbning monteres på en eller flere luger, alt efter ønske. En lille motor åbner lugen under ringningen.

Renovering af luger eller nytegning og fremstilling sker på eget værksted og tegnestue. Luger med vandrette eller lodrette lameller eller enkelt/dobbelt luger.

Låsesystem

Fuldautomatisk ringeanlæg, kimeanlæg og ringemaskiner kan udbygges med et fuldautomatisk låsesystem. Systemet låser døren op om morgenen og låser igen om aftenen, programmeret uafhængig af klokkeringen. Omstiller automatisk sommer og vintertid.

Ønsker man at have en åben kirke i dagtimerne, bliver man således fritstillet og uafhængig af kirkens personale. Kommer man udenfor kirkens åbningstid, vil man stadig kunne åbne på traditionelsvis med nøgle.

Låsesystemet kan tilkobles opkald over telefon (læs mere længere nede).

Låneklokke

En låneklokke kan stilles til rådighed, så ringningen kan fortsætte under kirkeklokkens og/eller klokkestolens reparationsperiode. Klokken er monteret i et transportabelt stativ, som kan placeres, hvor man måtte ønske det på kirkegården.

Programmering

Eksempel:

  • Automatisk: ringning med bedeslag
  • Automatisk: ringning uden bedeslag
  • Automatisk: kimning
  • Programmeret: fuldautomatisk hverdagsringning efter ønske
  • Programmeret: fuldautomatisk overbygning på hverdagsringning før højtid efter ønske
  • Programmeret: fuldautomatisk søndagsringning efter ønske
  • Programmeret: fuldautomatisk overbygning på søndagsringning (højtidsringning) efter ønske

Styringen er forberedt for fuldautomatisk lugeåbning, oplåsning og låsning af kirken.

Herudover kan der lægges ekstra programmer ind til styring af tårnur samt nedpriotering af timeslag ved ringning.

Samtlige programmer kan styres via radiostyret ur i panelet. Uret omstiller automatisk fra sommer- til vintertid.

Kontakt os i dag

Kom i kontakt med os

Ring til os på telefon (+45) 20 27 31 77 eller send en mail til kirkeklokken@gmail.com. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.